Üretim Stajı Hakkında

ÜRETİM STAJINDAN DAHA ÖNCE DÜZELTME ALAN

ÖĞRENCİLERE İLİŞKİN DUYURU

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı bahar dönemi içerisinde staj mülakatına katılıp düzeltme alan öğrenciler, düzeltme dosyalarını 01.07.2020 tarihine kadar mail yoluyla teslim etmelidirler. Düzeltme dosyaları kabul edilen / onaylanan öğrenciler daha sonra düzeltme dosyalarını kargo veya posta yolu ile Arş.Gör. Bahadır YÖRÜR’e göndermek durumundadırlar.

Zamanında teslim edilmeyen dosyalar kabul edilmeyecek ve staj tekrara düşecektir. İlgili öğrencilere duyurulur.

Not: 201613162057 numaralı Berke ÖZMEN staj mülakatına girmemiştir. En kısa sürede Arş.Gör. Bahadır YÖRÜR ile temasa geçmesi gerekmektedir.  

 

ÜRETİM STAJINI ÖDEV ŞEKLİNDE YAPACAK OLAN

ÖĞRENCİLERE İLİŞKİN DUYURU

 

Üretim Stajını Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle, bu yaz döneminde ödev/proje şeklinde yapmak isteyen öğrencilerimiz, daha önceki genel duyurumuzu ve bölüm staj yönergesini dikkatli bir şekilde mutlaka okumalıdır. Ödev stajı yapan öğrenciler için Madde 12-b’de belirtilen normal staj içeriklerinin tamamı geçerlidir. Staj içeriğine ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır ancak üretim stajının ödev/proje şeklinde yapılması tavsiye edilmemektedir.

   

Stajın yapıldığı işletmenin tanıtımı: Üretim aşamasında talaşlı imalat kullanılan, belirleyeceğiniz her hangi bir ana ürün üretimi gerçekleştiren işletmeye ait internet bilgileri verilecektir.

İşletmedeki üretim yöntemleri (talaşlı üretim, kaynak, döküm vb.): Belirlediğiniz ana ürünün üretiminde kullanılan üretim yöntemlerinin detaylı tanıtımı yapılacaktır.

İşletmenin üretim sisteminin tanıtımı, üretim girdileri ve bu girdilerin temin kaynakları: Üretim sistemleri ile ilgili detaylı genel bilgilendirme yapılacak olup, belirlenen ana ürününün üretiminde kullanılan üretim sistemleri nedenleri ile anlatılacaktır.  

Ana ürün ile ilgili ayrıntılı üretim akış şeması (hammadde girişinden son ürüne kadar olan sürecin tanıtımı): Belirlenen ana ürene ait akış şeması detaylı bir şekilde tanıtılacaktır.

İşletmede kullanılan tezgâh ve ekipmanların tanıtımı: Talaşlı imalat bünyesinde kullanılan tezgâh ve ekipmanlar detaylı bir şekilde anlatılacaktır.

İşletmenin üretim tezgâhları bakım ve onarım politikası: Genel olarak bakım ve onarımla ilgili bilgi verilecektir.

İşletmede kullanılan ölçme cihazları ve ölçme yöntemlerinin tanıtılması: En az 5 tane ölçme cihazı hakkında bilgi verilecektir.

Notlar:

  1. Tüm içerik staj defterine el ile veya bilgisayar ile yazılacaktır. Staj sicil fişi de doldurulacaktır. Staj yapılan işyeri/kurum olarak “Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü”, kontrol eden kişi olarak da “Arş.Gör. Bahadır YÖRÜR” olarak yazılacaktır. Staj yeri yetkilisi olarak Prof.Dr. Özden ÜSTÜN yazılacaktır.
  2. Staj defterinin her sayfasının altına kendi imzanızın da atılması gerekmektedir.
  3. Staj defteri ve sicil fişi, en erken öğrencinin bildirdiği staj bitiş tarihinden sonraki gün, en geç ise staj bitiş tarihinden iki (2) hafta sonra form üzerinden (staj defteri tek bir pdf dosyası olacak şekilde ve dosya ismi ogrencino.pdf  olarak) gönderiniz. Ayrıca belgelerin asılları Endüstri Mühendisliği Bölümüne kargo veya posta yoluyla gönderilmelidir.
  4. Ödev/proje staj süreleri hesaplanırken, Pazar günleri ve resmi tatil günleri staj süresinden sayılmayacaktır.
  5. Ödev Stajı için sigorta başvurusu yapılmasına ve SPAS Müstehaklık Belgesi çıkarılmasına gerek yoktur.

 

07 Eylül 2020, Pazartesi / 4088 defa okundu.