Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

1. Sınavlara Öğrenci kimliği ile girilecektir. Sınav süresince öğrenci kimlikleri masa üzerinde bulundurulacaktır. Kimliğini unutan öğrenciler ancak Mühendislik öğrenci işlerinden “geçici kimlik belgesi” alarak sınava girebilirler. Yani öğrenci kimliği olmadan sınava girilemez.

2. Cep telefonu ile sınava girmek yasaktır. Cep telefonu ile sınava gelinmiş ise; Cep telefonları kesinlikle kapalı durumda olacak, gözetmenin ya da dersi yürüten hocanın isteğine göre bir konumda (Çantanıza koyabilirsiniz, sınıf kürsüsüne koyabilirsiniz, Ceketinizin cebine koyup askıya asabilirsiniz) olacak ve sınıftan çıkana kadar cep telefonuna dokunulmayacaktır.

 3. Varsa hazırlanan sınav oturma planına göre sınavlara girilecek veya sınav gözetmenlerinin belirttiği yerlere oturulacaktır. Gözetmenlerin yer değiştirme seçimine de itiraz edilmeyecektir. Gözetmen sınav esnasında yerinizi değiştirebilir.

4. Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika öğrencilerin dışarıya çıkmasına izin verilmez. Sınava en geç 15 dakika gecikme ile gelen öğrenciler sınava alınır. Ancak bu öğrencilere ilave süre verilmez.

5. Sınava başlamadan önce soru ve cevap kâğıtları üzerinde ilgili alanlar (isim, soyisim, numara) kesinlikle tükenmez kalem ile doldurularak imzalanacaktır. Sınav esnasında ve sınav sonunda imzasız veya isimsiz kağıt görüldüğü taktirde kopya muamelesi yapılacaktır. Cevaplama veya işaretleme işlemleri kurşun kalemle yapılacaktır.

6. Kalem, silgi, hesap makinesi vb. materyal paylaşımı kesinlikle yasaktır. Ayrıca hesap makinesi üzerinde veya hafızasında herhangi bilgi bulunmayacaktır.

7. Masa üstünde veya altında kalem, silgi ve öğrenci kimlik belgesinden başka herhangi bir şey bulunmayacaktır. Ceket, manto vb. askıya asılacaktır.

8. Gözetmenlere sınav soruları ile ilgili soru sormak kesinlikle yasaktır.

9. Öğrencilerin kendi aralarında konuşmaları yasaktır.

10. Sınav kâğıtlarının arkadan görülecek şekilde tutulması yasaktır.

11. Duvarda veya oturulan masa üzerinde ve altında herhangi bir yazı olması durumunda kopya muamelesi yapılacaktır. Her öğrenci oturduğu masayı temizlemekle sorumludur (sıra üzerinde yazı varsa sınav başlamadan silmelidir).

12. Sınav süresi tamamlandığı zaman kalemler bırakılıp kâğıtlar teslim edilmek zorundadır, gözetmenin uyarmakla yükümlülüğü yoktur.

13. Sınav esnasında öğrenci herhangi bir sebepten ayağa kalktığı an sınav kâğıdını teslim etmek zorundadır.

14. Lavabo vb. ihtiyaçları mazeret gösterip sınav salonundan çıkan öğrenciler tekrar sınava alınmayacaklardır.

15. Sınav esnasında kulaklık vb. aksesuar kullanmak kesinlikle yasaktır.

16. Soru kâğıtlarının üzerindeki kurallara öğrencilerin uyması zorunludur.

17. Sınav bitiminde sınav salonu ve koridor derhal terk edilecektir. Kapı önü ya da koridorlarda beklemek veya konuşmak kesinlikle yasaktır.

18. Kopya çeken, kopyaya teşebbüs eden veya kopya veren ve kopya alan öğrencilerin sınav evrakları alınarak cevap kâğıtlarına kopya işlemi yapıldığı yazılır ve öğrenciler sınıftan çıkartılır. Ayrıca bu öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılır.

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞI

22 Haziran 2022, Çarşamba / 1738 defa okundu.