2024 Yaz Okulu Duyurusu

BU YAZ OKULU DUYURUSUNDA İLERLEYEN TARİHLERDE GÜNCELLEMELER YAPILABİLİR. GÜNCELLEMELERİ TAKİP EDİNİZ!!!

2024 Yaz Okulunda Bölümümüzde Açılacak Dersler ile Fakültede Açılacak Ortak ve Diğer Dersler için tıklayınız.

2024 Yaz Okulu Ders Programı için tıklayınız.

2024 Yaz Okulu Ortak Ders Programı için tıklayınız.

Yaz okulu kapsamında farklı üniversiteden ders almak isteyen bölümümüz öğrencileri, aşağıdaki adımları takip edecektir:

1- Yaz Okulu Açan Üniversiteleri araştırınız. Almayı planladığınız dersi/dersleri bulduğunuz taktirde öncelikle dersin AKTS ve ders içeriklerini kontrol ediniz. AKTS ile ilgili olarak, aşağıda notlar kısmındaki 5.maddeyi  okuyunuz.

2- AKTS şartını sağladığını ve ders içeriğinin uygun olduğunu düşünüyorsanız, onaylı ders içeriklerini temin ediniz. (Onaylı ders içeriği verilmiyor ise ilgili üniversitenin web sayfası üzerinden alınmış güncel ders içeriği de kabul edilecektir.)

3- Almak istediğiniz derse/derslere ait güncel onaylı ders programını/programlarını temin ediniz. (Onaylı ders programı temin edilemiyorsa, ilgili üniversitenin web sayfası üzerinden alınmış güncel ders programı da kabul edilecektir. Birden fazla ders alınacak ise, alınacak derslerin birbirleriyle çakışmaması gerekmektedir, çakışma olması durumunda çakışan derslerden birisi geçersiz sayılacaktır.)

4- Almak istediğiniz dersi/dersleri dönem içerisinde bölümümüzde veren öğretim üyesinden, içerik bakımından onayını alınız (Ders içeriği üzerine ilgili öğretim üyesi tarafından “uygundur” şeklinde yazılması ve imzalanması gerekmekte olup, bu yapılamıyor ise ilgili öğretim üyesinin kurumsal mail adresinden size gelen onay mailinin fotoğrafı yeterli olacaktır.)

  • Farklı üniversitelerden eşdeğerliği daha önce bölümümüzce kabul edilmiş dersler için dönem içerisinde dersi bölümümüzde veren öğretim üyesinin onayına gerek yoktur. Eşdeğerliği uygun görülen derslerin listesine ulaşmak için tıklayınız(Liste sürekli güncellenecektir, takip ediniz)

5- Yaz Okulunda Başka Bir Bölümden/Fakülteden/Üniversiteden Ders Alma Talep Formu eksiksiz olarak doldurup imzalayanız.

6- Doldurduğunuz ve imzaladığınız formu ekleriyle birlikte (ders içeriği, ilgili öğretim üyesinin uygundur yazısı, ders programı vb.) Danışman Onayı için kendi danışmanınızca onayının yapılmasını sağlayınız.

7- Danışman onayının ardından, Yaz Okulunda Başka Bir Bölümden/Fakülteden/Üniversiteden Ders Alma Talep Formu’nun 8. Maddedeki online forma yüklemeyi UNUTMAYINIZ. Bölüm onayı sonrasında toplu olarak verilecektir. Bu yüzden form onayı için Bölüm Yöntemi’ne e-posta atmayınız.

8- Onayların ardından (eksik olmadığına dikkat ediniz), aşağıdaki form üzerinden dilekçenizi ve eklerini gönderiniz.(Bölüm onayı için bölüm başkanlığı tarafından sizlere geri dönüş yapılmaz veya bölüm başkanlığı tarafından dilekçeniz sekreteliğe teslim edildiği belirtmiş ise, danışman onaylı dilekçenizi ve diğer ekleri form üzerinden yükleyiniz. Danışman onayı olmadan yüklenen dilekçelerin hiç bir geçerliliği yoktur)

9- Dilekçe ve eklerini ayrıca mail olarak bölüm sekreterliğine GÖNDERMEYİNİZ. Mail olarak gönderilen dilekçeler dikkate alınmayacaktır. Dilekçelerin asıllarını ve dilekçe eklerini daha sonra bölüm sekreterliğine elden tesim edilmek üzere  saklayınız. 

10- Almak istediğiniz dersin kontenjanının dolması vb. sebepten kapanması veya almaktan vazgeçmeniz durumunda,  eski dilekçenizin iptal edilmesi için ivedi olarak bir dilekçe yazarak Bölüm sekreteri Coşkun AKAT'a göndermeniz gerekmektedir. Kapanan veya almaktan vazgeçtiğiniz dersin yerine yeni bir ders alınacaksa da yukarıdaki adımlar (1-9) tekrar izlenecektir.

11- Yaz okulunda başka üniversitelerden ders alan öğrencilerin aldıkları dersleri aşağıdaki formdan kontrol etmeleri gerekmektedir. Hatalı bir durum varsa Bölüm Sekteri Coşkun AKAT ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Liste her haftanın Perşembe Günü güncellenecektir.

Normal öğretim öğrencileri için

İkinci öğretim öğrencileri için

Notlar:

  1. Üniversitemiz web sayfasındaki ve bölüm web sayfamızdaki duyuruları takip ediniz.
  2. Alınmak istenilen ders veya dersler, en son Fakülte Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasının ardından, resmi olarak alınmış sayılacaktır.
  3. Meslek Yüksek Okullarındaki derslere kesinlikle eşdeğerlik verilmeyecektir. 
  4. Yaz okulunda toplam en çok 15 AKTS kredi değerindeki derslere kayıt yaptırılabilir. Ancak, genel not ortalaması 3,00 ve üstünde olan öğrenci, 20 AKTS kredi değere kadar derse kayıt yaptırabilir (Üniversitemizdeki AKTS karşılıklarının toplamı). Alınan derslerin AKTS toplamı kesinlikle bu değerleri geçmemelidir. (Geçmesi durumunda danışman tarafından uygun görülen ders veya dersler silinir.)
  5. Öğrencinin diğer üniversitelerden alacağı bir ders;
    • AKTS değeri 2-5 (5 dahil) arasında ise 1 eksik AKTS değerine kadar,
    • 6-8 (8 dahil) arasında ise, 2 eksik AKTS değerine kadar,
    •  9 ve daha yukarı AKTS değerinde olan dersler için ise 3 eksik AKTS değerine kadar kabul edilir.
  6. Mühendislik Çözümlemeleri, Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi gibi proje esaslı dersler yaz okulunda açılamaz ve bu dersler için başka bir üniversiteden ders almak üzere eşdeğerlik verilemez.
  7. ​Yaz Okulu Yönergesi (PDF)
09 Temmuz 2024, Salı / 3048 defa okundu.