Dönem İçi Staj İşlemleri (Güncelleme: 20.02.2024)

1) Eğitimin yüzyüze yapılmasının zorunlu tutulduğu dönemlerde, uzaktan/online olarak  staj ile ilgili işlem(ler) yapılmamaktadır. Staj evraklarına ihtiyaç duyacağınız zamandan en geç bir hafta öncesine kadar, her dönem (güz, baha,yaz), Staj Komisyon Başkanı / üyelerinin, Bölüm web sayfamızda staj işlemleri için, Bölüm duyurularında ve web sayfasında belirtilen açıklamaları dikkate alarak, belirtilen gün ve saatlerde (resmi tatil değilse) imzalatınız. Farklı gün ve saatte staj işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

Staj dersleri sadece OBS’de bulunması için, sanki mecburi veya seçmeli normal bir dersmiş gibi açılmaktadır ancak onlardan kayıt ve yapı bakımından farklıdır. Staj derslerine kayıt yapılmamış olsa da, öğrencinin bu derslere kaydı herhangi bir zamanda, staj üyeleri (Staj I Arş. Gör. Büşra TUTUMLU, Staj II Arş. Gör. Bahadır Yörür) tarafından yapılabilmekte ve notları sisteme girilebilmektedir. Buna rağmen söylem - eylem birliği ve sistematik olması bakımından; öğrencinin üniversitemize kaydının 3. yarıyılından başlayarak (dahil), güz ve bahar dönemlerindeki Staj I ve /veya Staj II derslerinin her birine, staj I ve / veya Staj II’nin yapılmış olup olmamasına bakılmaksızın, mezun olana kadar en az bir kez kayıt olunması gerekir. Staj I ve Staj II derslerine kayıt yapmak da ders kaydı kapsamında bir işlem olduğundan, her bir öğrenci, gerekli ise danışmanına danışarak, ders kayıt dönemlerinde kaydını yapmalıdır.

Bölüm web sayfamızdaki Staj Yönergesinde işleyiş ve kurallar açık ve net olarak anlatılmaktadır. Yine de, cevabını bulamadığınız soru olursa ilgili kişiler tarafından duyurulan görüşme/işlem gün ve saatlerinde danışılabilir. Evraklardaki, Danışman kısmına ilgili staja bakan üye imza atmalı, staj yapma zorunluluk belgesi kendilerinden isteniyorsa hazırlanmalı ve Staj Komisyon Başkanı / üyesi kısmı, başkan veya ilgili stajın üyesine belirtilen zamanlarda imzalatılmalıdır.

Erasmus kapsamında yapılacak zorunlu stajlarda, Bölüm web sayfamızdaki Staj Yönergesindeki işleyiş ve kurallar geçerlidir ve sorumluluk öğrenciye aittir, ayrıca Erasmus stajının tüm bürokrasisi Erasmus ile ilgili olduğundan gerektiğinde oraya danışılmalıdır.

Eğitimin yüzyüze yapıldığı dönemlerde uzaktan/online olarak staj ile ilgili işlem(ler) yapılmamaktadır. Ancak eğitimin  Staj evraklarına ihtiyaç duyacağınız zamandan en geç bir hafta öncesine kadar, her dönem (güz, bahar, yaz), Staj Komisyon Başkanı / üyelerinin, Bölüm web sayfamızda staj işlemleri için belirttiği gün ve saatlerde imzalatınız.

Dr.Öğr. Üyesi Kerem CİDDİ

Arş.Gör. Bahadır YÖRÜR

Arş.Gör. Büşra TUTUMLU

Salı 13:00-15:00

Salı 13:00-15:00

Çarşamba 13:30-16:00

Perşembe 10:00-12:00

Perşembe 10:00-12:00

Perşembe 10:00-12:00

Bu günler ve saatler dışında Staj ile ilgili hiçbir soruya cevap verilmeyecektir. Gelmeden önce mutlaka e-posta ile randevu alınız.

2) Staj başvurusu için gerekli evraklar

  • Sigorta talep formu
  • Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu
  • SPAS Müstehaklık Belgesi (Son 1-2 gün içerisinde alınmış olmalıdır.)
  • Staj kabul onay mektubu (İşletmeden alınacaktır.)
  • Staj zorunluluk belgesi (İhtiyaç halinde)

Form ve Dilekçeler (dpu.edu.tr)

3) Staj sicil fişi ve staj defteri staja başlamadan önce öğrenci işleri tarafından mühürlenmesi gerekmektedir. Mühürsüz gelen staj sicil fişleri kabul edilmeyecektir.

4) Staj defterleri Word ortamında yazılmalıdır.

5) Yazışmalarda, dpu uzantılı kurumsal öğrenci maili kullanmak zorunludur.

6) Staj dosyaları, staj bitiminden en geç iki hafta içinde teslim edilmesi zorunludur. Benzer şekilde staj düzeltme raporları içinde iki haftalık süre söz konusudur. Aksi taktirde stajınız iptal edilir.

7) Staj dosyalarının teslimi

Aşağıda belirtilen 3 staj evrakı eksiksiz bir biçimde  (Staj I için Arş.Gör. Büşra TUTUMLU, Staj II için Arş.Gör. Bahadır YÖRÜR)  teslim edilmesi gerekmektedir. Kargo ile yapılan teslimatlar kabul edilmektedir.

  1. Staj Defteri
    1. Defterin ilgili kısımlarını özenli bir biçimde doldurunuz.
    2. İmza ve firma mührünün eksik olup olmadığını kontrol ediniz.
    3. Ek dosyasındaki (varsa) sayfaların da imzalı ve mühürlü olmasını sağlayınız.
  2. Staj Sicil Fişi
    1. Sicil fişini kapalı zarf içinde ve zarfın üzerinde firma mührü olacak şekilde teslim ediniz.
  3. Staj Bilgi Giriş Formu
    1. Web sitemizde Staj Menüsü altındaki “Staj Bilgi Giriş Ekranı”nda yer alan Staj Bilgi Giriş Formu”nu doldurup mail adresinize gelen iki mailden DPÜ Endüstri başlıklı mailin içerisinde yer alan pdf ekinin (içeriğinde form güvenlik numarası ve imza bölümünün bulunduğu) çıktısını alınız ve imzalayınız. 

8) Staj sonuçları mail yoluyla öğrenci kurumsal mail adresine bildirilecektir.

NOTLAR:

  • Staj defteri karton kapaklı veya spiral ciltli olmalıdır.
  • Yukarıda belirtilen 3 staj evrakından, Staj Sicil Fişi (2) ve Staj  Bilgi Giriş Formu çıktısı (3) ayrı ayrı şeffaf dosya içerisine konulduktan sonra telli dosyaya takılacaktır. Staj defteri (1) de bu telli dosya içerisine konulup teslim edilecektir
  • Staj I'ın Bilgisayar Uygulamaları kısmında yazdığınız programı CD'ye yüklenip Araş. Gör. Büşra Tutumlu'ya teslim edilmelidir.
  • Staj ücreti alan öğrencilerin, dekontlarını maaş takip formu ile birlikte bölüm sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Staj işlemlerinden veya staja başladıktan sonra çeşitli sebeplerle staj yapmaktan vazgeçilmesi durumunda, bölüm sekreterliğine sigorta iptali için dilekçe ile başvuru yapılmalıdır.

 

19 Mart 2024, Salı / 972 defa okundu.