Mevlana

Mevlana DeÄŸiÅŸim Programı, yurtiçinde eÄŸitim veren yükseköÄŸretim kurumları ile yurtdışında eÄŸitim veren yükseköÄŸretim kurumları arasında öÄŸrenci ve öÄŸretim elemanı deÄŸiÅŸimini mümkün kılan bir programdır. 23 AÄŸustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköÄŸretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköÄŸretim kurumları arasında öÄŸrenci ve öÄŸretim elemanı deÄŸiÅŸiminin önü açılmıştır.

DiÄŸer deÄŸiÅŸim programlarından farklı olarak, hiçbir coÄŸrafi bölge ayrımı olmaksızın deÄŸiÅŸim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköÄŸretim kurumlarını kapsamaktadır.

DeÄŸiÅŸim programına katılmak isteyen öÄŸrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eÄŸitim için; öÄŸretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköÄŸretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer ÅŸekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öÄŸrenci ve öÄŸretim elemanları Türkiye’deki yükseköÄŸretim kurumlarına gelebilirler.

YÖK Mevlana DeÄŸiÅŸim Programı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mevlana DeÄŸiÅŸim Programı Koordinasyon Ofisi

 

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDÄ°NATÖRÜ

Derya DeliktaÅŸ

Doç. Dr.

Bölüm Başkan Yardımcısı

Mühendislik Fakültesi
Endüstri Mühendisliği
0 (274) 443 (4310)
derya.deliktas@dpu.edu.tr
Çalışma Alanları: Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri, Yapay Zeka, Yöneylem Araştırması

 

Son Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2022, Salı