Ara Dönem Stajları Hakkında - Önemli

Bölümümüz yeni "Staj Yönergesi" güncellenmiş olup, 11.11.2020 tarih ve 27/85 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu  kararı ile de onaylanmıştır.

Ara dönemde staj yapacak olan tüm öğrencilerimiz yeni yönergedeki içeriğin tamamından sorumludurlar. Mağdur olmamak için lütfen yeni yönergeye göre işlem yapınız. Detaylar hakkında bilgi almak için staj komisyonu üyeleri ile eposta aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Madde:

Madde 9- Ara dönemde (güz ve bahar dönemi arasındaki tatil sürecinde) sadece aşağıdaki şartları sağlayan öğrenciler staj yapabilir:

  • Daha önce staj tekrarı alan öğrenciler (stajları tamamen iptal edilen öğrenciler ile 20 iş gününden fazla staj tekrarı alan öğrenciler ara dönemde staj yapamazlar),
  • Bütün derslerini tamamlayıp mezun durumunda olan öğrenciler,
  • Dikey geçiş, yatay geçiş veya daha önce başka bir lisans programında iken ÖSYM sınavları ile bölümümüze gelen öğrenciler daha önce öğrenim gördükleri programda kabul edilmiş stajlarından Staj I'e ait bir alt bölüm mevcut ise kalan kısım için ara dönemde staj yapabilirler.

Ara dönemdeki stajlar için başlangıç tarihi, akademik takvimde belirtilen bütünleme sınavlarının bitimini takip eden ilk iş günüdür. Ancak, Güz Dönemi final sınavları sonunda tüm derslerini geçerek bütünleme sınavlarına katılamayacak olan veya bütünlemeye ders/dersleri kalıp da akademik takvimde belirtilen bütünleme tarihleri içinde bütünleme sınavlarını bitirdikten hemen sonra yönetmeliğin imkân verdiği süreye kadar stajlarını yapmak isteyen öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri ve Bölüm Başkanlıklarının da onay vermeleri şartı ile bütünleme sınav takviminin bitmesini beklemeden stajlarına başlayabilirler.

15 Şubat 2021, Pazartesi / 1041 defa okundu.