Erasmus+

Erasmus programı, hayat boyu öğrenme programının bünyesinde yürütülen ve Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. 

Erasmus+ Programı 1 Ocak 2014 itibarıyla uygulanmaya başlayan; eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelere yönelik destekler içeren çatı programın genel adıdır. Erasmus+ Programı içerisinde, önceki programlarda olduğu gibi okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik destekler devam etmekte, bununla birlikte spor alanındaki projelere de hibe desteği sağlanmaktadır. 

Üniversitemizde Erasmus+ Programı kapsamında, Öğrenci Haretkeliliği, Personel Haretkliliği ve Staj Hareketliliği yapılabilir.

Öğrenci haretliliği ile, öğrencinin Türkiye'deki yükseköğretim kurumunda alması gereken derslere karşılık, gideceği kurumda eşdeğer gelen dersler belirlenir ve alınan derslerin tanınırlığı öğrenci, öğrencinin kendi kurumu ve gideceği kurum arasında değişim dönemi öncesinde imzalanan Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement) ile kayıt ve güvence altına alınır. 

Erasmus+ Staj hareketliliği, Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus+ staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.

Öğrencilerin faaliyete katılabilmeleri için Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrenci olmaları; öğrencisi oldukları yükseköğretim kurumuna başvurmaları ve Erasmus kapsamında staj yapmak üzere seçilmeleri gerekmektedir.

Erasmus + programı hakkında detaylı bilgi ve gerekli şartlar için;

TÜRKİYE ULUSAL AJANSI ve DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ web sayfalarını ziyaret ediniz. 

 

ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRÜ

Doç.Dr. Derya DELİKTAŞ 

derya.deliktas@dpu.edu.tr

ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖR YARDIMCISI

Arş.Gör. Büşra TUTUMLU 

busra.tutumlu@dpu.edu.tr

Son Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, Cuma